از آهنگسازان و نوازندگان مشهور پیانو کشور، استاد سام اصفهانی هستند که در سال ۱۳۶۳ در تهران چشم به جهان گشودند. آشنایی ایشان با ساز پیانو به دوران کودکی بر می گردد که در سن ۷ سالگی نزد اساتیدی همچون "رضا دبیری"، "فرزانه"، "گلی" نواختن پیانو را آغاز کردند. هم چنین پرفسور "کلارا بوکوچاوا" در آموزش دوره تکمیلی پیانو به ایشان نقش زیادی داشتند.
تبحر و توانمندی استاد اصفهانی مرهون حضور باسابقه ایشان از سال های دور در فضای موسیقی است به طوریکه هم اکنون نیز در دانشگاه مشغول تدریس این هنر هستند.
آقای اصفهانی موسیقی را خوب می شناسد به همین دلیل است که با آگاهی کامل از فرم، ساختار و تکنیک های موسیقی، آثاری خلق می کند که مورد استقبال تمامی افراد با سلائق و علائق متفاوت است.
آقای اصفهانی نه تنها آهنگساز و نوازنده خوبی هستند بلکه در زمینه تدریس نیز عملکرد بسیار خوبی دارند و هر روز با اشتیاق به آموزش هنر جویان مشغول می شوند تا افراد بیشتری بتوانند استعداد ذاتی خود را شکوفا کنند.
از آثار ممتاز این آهنگ ساز ایرانی می توان به فعالیت ایشان در فیلم کوتاه "جاده فرعی" اشاره کرد.
زمانی آقای اصفهانی توانست نام خود را با عنوان هنرمندی چیره دست بر زبان ها بکشاند که نه تنها در دوره های آکادمیک شرکت کرد بلکه توانمندی و استعداد خود را با شرکت در مستر کلاس های متفاوت پداگوژی، نوازندگی آهنگسازی و رهبری ارکستر پیش از پیش تقویت کرد.
آثار اصفهانی
از آثار مشهور منتشر شده آقای اصفهانی آلبوم "ماندالای درون" است که در آن قطعاتی است که بر دل و جان هنر دوستان می نشیند.
ایشان این اثر را حاصل تفکرات مینیاتوری و پیانیستیک خود در طی سال های ۸۸ تا ۹۳ می داند بی دلیل نیست که شنیدن آن ها بر پیکره روح و جان آدمی نقش می بندد. ایشان این آلبوم را تجلی کننده اتفاقات و حال و هوای درونی خود می انگارند.
در ساخت این آلبوم از متریال موتیفیک و تماتیک موسیقی ایرانی (شامل موسیقی دستگاهی و نواحی) به کار رفته است که خوشبختانه با بازخورد خوب علاقه مندان هنر موسیقی نیز مواجه شد.
اگرچه مخاطبان بسیاری نیز که چندان اهل موسیقی نبودند نیز آن را از نظر هارمونی رنگ، اتمسفر و... به چالش کشاندند.
مانترا
مانترا که در سال ۹۸ با آهنگ سازی و نوازندگی استاد سام اصفهانی منتشر شد، دومین اثر ایشان است که توانسته بار دیگر آینه تمام نمای جهان درونی اش با نگاهی متفاوت از نظر زمان و حیات باشد.
در این اثر بی نظیر می توانید شاهد قطعاتی باشید که پیشوند پانوراما دارند که با استفاده از الگو های تماتیک یا ریتمیک موسیقی دستگاهی، مقامی و محلی ایران زیاد نواخته شده اند. اگرچه در قطعات دیگر نگاهی غیر مستقیم به نشانه های موسیقی ایرانی به چشم می خورد.
در حقیقت آقای اصفهانی قصد داشتند با انتخاب کلمه مانترا به عنوان اسم آلبوم نه تنها به شوق و علاقه خود به دیدگاه شرق و ارتباط آن با فضای موسیقی کنونی اشاره کنند بلکه به اصواتی که فکر را به سمت مقصد رهایی هدایت می کنند نیز کنایه ای زده باشند.