امیر حسین رمضانی از جمله هنرمندان موسیقی ایرانی است که در زمینه آهنگسازی و نوازندگی پیانو فعالیت می کنند. شهره جلالی قاجار اولین استاد دکتر رمضانی بودند که در رشد شخصیت هنر نوازندگی ایشان تاثیر بسیاری داشتند.
شاگردی در مکتب سایر اساتید همچون خانم ها شهره قاجار، تامارا دولیدزه و دلبر حکیم آوا بر تبحر و توانمندی ایشان افزود به طوری که در حال حاضر خود نیز مشغول تدریس در دانشگاه و هنرستان عالی موسیقی هستند.
از دیگر اساتید تاثیر گذار بر آهنگسازی ایشان می توان به مصطفی کمال پور تراب، تقی ضرابی، مسعود ابراهیمی، محمدرضا تفضلی، شاهین فرهت و... اشاره کرد.
امیر حسین رمضانی علاوه بر استعداد ذاتی که در زمینه موسیقی و نوازندگی داشتند آموزش موسیقی را به طور آکادمی نیز ادامه دادند به طوری که توانستند در رشته نوازندگی پیانو از دانشکده عالی موسیقی با رتبه ای عالی فارغ التحصیل شوند.
شاید تبحر و توانمندی ایشان را بتوان با اطلاعات بالایی که دارند توجیه کرد، به طوری که حتی توانستند در مقطع دکتری تخصصی (Ph.D) در رشته پژوهش هنر گرایش موسیقی توانمندی خود را به عنوان استعداد درخشان نشان دهند و اثبات کنند که برای نوازندگی تنها استعداد ذاتی کافی نیست بلکه نیاز است علم آن را نیز آموخت. در ادامه به سوابق تدریس ایشان اشاره می شود:
رزومه تدریس دکتر امیر حسین رمضانی
- ایشان از سال ۸۷-۱۳۸۶ تا هم اکنون به آموزش دروس آهنگسازی، پیانو، هارمونی، فرم موسیقی جهان، تاریخ موسیقی و سلفژ در مقطع متوسطه هنرستان پسران فعالیت دارند.
- تدریس مباحث دروس هارمونی، هارمونی پراتیک، پیانو، سلفژ و دشیفراژ از جمله آموزش هایی است که توسط ایشان در دانشگاه عالی موسیقی از سال ۹۱ تا به امروز در حال برگزاری است.
- از سال ۹۳ تا هم اکنون دانشجویان زیادی در مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۴۶ موسیقی دروس آهنگسازی، پیانو، فرم موسیقی، سلفژ، دشیفراژ، پارتیتور نوازی و هارمونی نزد دکتر رمضانی آموخته اند.
- هنر جویان زیادی نیز توانسته اند از علم و تجربه دکتر رمضانی در زمینه شناخت ساز پیانو، سلفژ و آهنگسازی در آموزشگاه های موسیقی قاصدک، چکامه و پنج خط بهره ببرند و به نوازنده ای چیره دست تبدیل شوند.
سوابق دکتر امیر حسین رمضانی به عنوان استاد راهنما و هیئت ژوری
- از سال ۸۹ تا هم اکنون دکتر رمضانی، استاد راهنمایی بسیاری از دانشجویان مقطع کارشناسی نوازندگی و آهنگسازی بوده اند.
- از سال ۸۷ تا به امروز نقش دکتر رمضانی در آزمون های ورودی هنرستان با واسطه حضور در هیئت ژوری بر کسی پوشیده نیست.
- ایشان از سال ۸۸ تا هم اکنون در آزمون های مختلف موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشته اند.
- از دیگر خدمات ایشان می توان به تعیین و تصویب سرفصل های دروس رشته آهنگسازی هنرستان عالی موسیقی اشاره کرد که زیر نظر دکتر رمضانی صورت می گیرد.
- همچنین دکتر رمضانی سرفصل های دروس رشته نوازندگی پیانو دانشگاه موسیقی واحد ۴۶ را نه تنها تعیین می کنند بلکه زیر نظر ایشان باید مصوب شود.
سوابق اجرایی دکتر امیر حسین رمضانی
- دکتر رمضانی نه تنها در زمینه آهنگسازی تبحر بالایی دارند بلکه نوازندگی قدرتمند ایشان سبب شده که از سال ۱۳۸۰ تاکنون اجرا های زیادی در فستیوال ها و کنسرت های مختلف از ایشان ببینیم.
- به مدت دو سال نیز (۸۹-۱۳۸۷) ایشان در سمت پیانیست ارکستر سمفونیک تهران و گروه کر تالار وحدت مشغول فعالیت بوده اند.
جوایز و مقالات چاپ شده دکتر امیر حسین رمضانی
- علاقه و استعدادی که دکتر رمضانی به موسیقی داشتند سبب شد که ایشان از همان ابتدای حضور در مقطع تحصیلی هنرستان (اول راهنمایی تا سوم متوسطه) نه تنها شاگرد ممتازی باشند بلکه همواره به عنوان رتبه اول کلاس بدرخشند.
- در زمان تحصیل در دانشکده عالی موسیقی نیز دکتر رمضانی توانستند عنوان رتبه اول را به خود اختصاص دهند.
- کسب رتبه اول در سال ۱۳۹۱ در دو مرحله کنکور ارشد رشته آهنگسازی از دیگر افتخارات تحصیلی ایشان است.
- در زمان تحصیل در مقطع ارشد در دانشگاه تهران دکتر رمضانی نه تنها همواره از دانشجویان ممتاز بودند بلکه رتبه اول کلاس را نیز به خود اختصاص می دادند.
- اجرای قطعه "بوی شالیز" در ارکستر سمفونیک از جمله کار های درخشان دکتر رمضانی است که توانست در دومین جشنواره هنرستان های کشور به عنوان مقام اول بخش آهنگسازی دست یابد.
- در سال ۱۳۹۱ که جشنواره آثار و تولیدات دانشجویان مراکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر بر پا شد، ایشان توانستند مقام اول آن را به خود اختصاص دهند.
- اجرای سمفونی شماره ۱ در چهار موومان در جشنواره بین المللی موسیقی فجر ۱۳۹۳ سبب شد که ایشان با کسب عنوان مقام نخست بار دیگر نگاه ها را به سمت خود جلب کنند.
- استعداد و توانمندی که امیر حسین رمضانی همواره از خود نشان می دهند سبب شده که بنیاد ملی نخبگان نیز ایشان را به عنوان هنرمند منتخب و تحسین شده معرفی کنند.
- تبحر دکتر رمضانی فقط محدود به نوازندگی و آهنگسازی نیست ایشان به قدری خوب به هنرجویان آموزش می دهند که از سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این زمینه تقدیر به عمل آمده است.
- یکی از اصلی ترین اعضا شورای فنی هنرستان عالی موسیقی، دکتر امیر حسین رمضانی است.
تالیف کتاب و مقاله
- در سال ۱۳۹۲ کتاب "گام های کلاسیک برای پیانو" از دکتر رمضانی در انتشارات هم آواز منتشر و در اختیار علاقه مندان به هنر موسیقی قرار گرفت.
- از دیگر سوابق پژوهشی دکتر رمضانی ترجمه مقاله "برامس بیشرو" از آرنولد شوئنبرگ است که می توانید آن را در فصل نامه ماهور شماره ۶۷ که در سال ۱۳۹۴ منتشر شد آن را ببینید.
- مجله هنر های زیبا - نمایشی و موسیقی دانشگاه تهران نیز مقاله ایشان با عنوان "بررسی نقش و آثار گرونوالد بر سمفونی و اپرای ماتیاس نقاشی اثر هیندمیت" را به چاپ رسانده است.
- دکتر رمضانی هم چنین توانستند با جمع آوری اطلاعات و استفاده از تجربیات خود در مجله هنر های زیبا - نمایشی و موسیقی دانشگاه تهران مقاله ای با عنوان "تاثیر گوستاو مالر بر مکتب دوم وین" را به چاپ برسانند.
- از دیگر آثار پژوهشی ایشان انتشار مقاله "رویکرد های شرق شناسانه دبوسی" است.
آثار هنری دکتر رمضانی
دکتر رمضانی در زمینه موسیقی آثار فاخر زیادی دارند که در ادامه به چند نمونه از آن ها اشاره می شود:
- سمفونی شماره ۱ چهار موومان
- سمفونی شماره ۲
- سرود رسمی هنرستان عالی موسیقی (۱۳۸۷)
- دوسوییت برای ویولا و پیانو
- نولت برای ویولا و پیانو
- دوکوارتت زهی
- تریو پیانو
- مجموعه ۵ مینیاتور برای پیانو
- بوی شالیز - موومان سمفونیک
- مجموعه آثار الکترو آکوستیک
- آهنگ سازی برای تئاتر