ساز هنگ درام

پکیج آموزش هنگ درام مبتدی بصورت تصویری و آنلاین

ساز هنگ درام یا هندپن جزو سازهای کوبه های و ملودیک است. این ساز ظاهر عجیبی دارد که کمی شبیه به سفینه های فضایی در فیلم های تخیلی است. هنگ درام برعکس چیزی که شاید همه ی ما تصور می کنیم مربوط به قبایل سرخ پوستی یا آفریقایی نیست، بلکه این ساز توسط دو سوئیسی با نام های سابینا شارر و فلیکس روهنر ساخته و ابداع شده است. آنها هنگ درام را رسما در سال ۲۰۰۰ معرفی کردند.ایده ی اولیه ی ساخت هنگ درام از یک ساز فلزی گرفته شد که در سال ۱۷۰۰ میلادی در آفریقا و آمریکای جنوبی رواج داشته است. این ساز در آن سال ها شکلی مشابه گالن های فلزی داشت، درصورتی که هنگ درام امروزه، شبیه به سپرهایی است که در زمان های قدیم در جنگ ها مورد استفاده قرار می گرفته است. "پن ایست" نامی است که به نوازندگان هنگ درام اطلاق می شود.

ساختار هنگ درام

ساز هنگ درام از دو صفحه ی فلزی دایره ای شکل محدب و مقعر که روی هم قرار گرفته اند تشکیل شده است، جنس این صفحه ها از استیل نیتریت است. دایره ی بالایی که مرکز نت هاست، "دینگ" نام دارد و روی آن فرو رفتگی های کوچکی ایجاد شده است که باعث ایجاد نت ها می شوند. معمولا دایره ی بالایی یا دینگ حاوی هفت یا هشت نت است. 

دایره ی پایینی که "گو" نام دارد، یک حفره ی لوله ای شکل با عمق نسبتا زیاد در خود دارد که برای آن یک نت تنظیم شده است، این نت با نواختن لبه ها ایجاد می شود. 

ساز هنگ درام قطری به اندازه ی ۵۲ سانتی متر و ارتفاعی به اندازه ی ۲۴ سانتی متر دارد. در طراحی این ساز که با انگشتان دست نواخته می شود، از همان اصول فیزیکی ای استفاده شده است که در طراحی ساز استیل پن از آنها استفاده شده است. اصواتی که از نواختن ساز هنگ درام به گوش می رسند، بسیار خاص و منحصر بفرد هستند. البته این ساز همچنان در حال بازطراحی و تکامل است و در سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ انواع دیگری از آن ساخته شده و به بازار آمدند. به همین دلیل سازهایی با اختلاف نوسانات صدا وجود دارد که کیفیت صدای متفاوتی دارند، بنابراین ممکن است در اجرای بعضی قطعات از دو نوع مختلف این ساز استفاده شود.

صدای هنگ درام

هنگ درام صدایی بسیار آرامشبخش و گوش نواز دارد، تا جاییکه افراد زیادی برای تمرینات مدیتیشن و تمرکز از صدای این ساز استفاده می کنند. در خیلی از قطعات آوای ساز هنگ درام را با صداهای طبیعت ترکیب می کنند تا موسیقی ای برای ساعات آرامش و ریلکسیشن بسازند. 

هنگ درام سازی است که می تواند با صدایش لحظاتتان را جلا و آرامش بخشد و شما را به دنیای زیبای رویا ببرد. تعبیر بسیار زیبایی که از صدای ساز هنگ درام شده اینگونه است: "صدای هنگ درام گویی نوسانی است که بین رویا و واقعیت اتفاق می افتد."

یکی از دلایل منحصر بفرد بودن صدای هنگ درام، هارمونیک های بسیاری است که در هر نت آن وجود دارد، علاوه بر این بخاطر یکپارچه بودن بدنه ی هنگ درام، هر نتی که به صدا درمی آورید، باعث می شود سایر نت ها هم مقدار اندکی به لرزش دربیایند، و همین موضوع باعث دلنشین و گرم تر شدن صدای این ساز می شود.

چرا هنگ درام سازی نسبتا گران قیمت است

هنگ درام سازی ویژه و منحصر بفرد است و از لحاظ قیمت در دسته ی سازهای گران قیمت قرار می گیرد. قیمت بالای این ساز دو دلیل عمده دارد:

  1. سازندگان محدود و انحصاری بودن ساز هنگ درام: نکته ی جالب توجه درمورد هنگ درام این است که با وجود محبوبیت روزافزون این ساز در جهان، اما تعداد سازندگان هنگ درام بسیار محدود و کمتر از دویست نفر می باشد. ساخت ساز هنگ درام بصورت دست ساز و در کارگاه های کوچک و شخصی انجام می شود. و در حقیقت هیچ دستگاه یا ماشینی برای تولید انبوه ساز هنگ درام وجود ندارد. بنابراین طبیعتا تعداد سازهای هنگ درام در دنیا محدود و کم است.
  2. پر زحمت بودن ساخت ساز هنگ درام به شکل دستی: عوامل مختلفی ساخت هنگ درام را به کاری پرزحمت تبدیل می کند، این عوامل عبارتند از:
  • انتخاب نوع فلز و آلیاژ مخصوص
  • ایجاد فرم خاص هنگ درام روی صفحه ی فلزی
  • رسیدن به کوک دلخواه

اگر با پروسه ی ساخت سازها آشنایی دارید، حتما به ساخت هنگ درام نیز فکر کنید و درمورد آن تحقیق کنید، ساخت هنگ درام میتواند کاری بسیار پردرآمد و سودآور باشد. البته ساخت هنگ درام کاری ساده نیست و با چالش هایی همراه است که تنها با تلاش قابل انجام است.

باتوجه به تحقیقات انجام شده، در کشورهای دیگر دنیا قیمت هنگ درام حدود ۲۶۰۰ دلار یا ۲۰۰۰ یورو، و در ایران بین ۹ میلیون تا ۲۸ میلیون بسته به برند و کیفیت است.

ویدیوی معرفی و آموزش تصویری هنگ درام توسط کیارش امیری راد

 

 

 

برای دیدن پکیج کامل آموزش هنگ درام با تدریس کیارش امیری به وبسایت آموزش آنلاین موسیقی خنیاگر مراجعه فرمایید.

انواع هنگ درام

هنگ درام سازی است که یک کوک ثابت دارد و اغلب هنگ درام ها به شکل دیاتونیک طراحی و ساخته می شوند. به این معنی که تنها یک مد را میتوان با آنها نواخت. سازندگان هنگ درام انواع مختلفی از این ساز را می سازند و نوازندگان نیز از انواع مختلفی از آن استفاده می کنند، اما متداول ترین نوع هنگ درام، هنگ درام های رِ مینور است. بطور کلی این ساز دارای هشت تا نه نت است که یکی از آنها نت اصلی مد و گام وسط است، این نت صدایی حجیم و باس دارد و بقیه ی نت ها در اطراف آن قرار می گیرند. نوازنده های حرفه ای هنگ درام گاهی مدل های خاصی از هنگ درام را ممکن است تا ۱۶ نت داشته باشند را به سازندگان سفارش می دهند، در این حالت بعضی از نت ها در صفحه ی پایینی قرار داده می شوند. بعضی مدل ها دو نت بیس و بعضی نمونه های دیگر تنها سه یا پهار نت بم در مجموع دارند.

سازهای دیگری شبیه به هنگ درام نیز ساخته میشود، از جمله تانگ درام که از هنگ درام هم کوچکتر است و هم ارزانتر. این ساز از نظر ظاهری و حتی ساختمان مشابه هنگ درام است، فقط صدایی کم حجم تر و تیزتر دارد.

واژگان تخصصی ساز هنگ درام

برای نواختن هنگ درام نیاز است تا با واژگان تخصصی مربوط به این ساز آشنا باشید، کلماتی مثل دینگ، گو، اینپکس برای هنرجویانی که در ابتدا وارد این حیطه می شوند، نا آشنا و بی معنی است. ممکن است شما از هر یک از این کلمات، معنی خاصی برداشت کنید که با معنای آن در واقعیت تفاوت داشته باشد. در دنیای موسیقی و ساز هنگ درام، هر یک از این کلمات معنای ویژه ای دارند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

Amplitude  یا دامنه صدا: طیف صدای یک نت از کمترین تا بیشترین حجم صدا را دامنه صدا گویند.

APEX Ding یا آپکس دینگ: نت هنگ درام که از سطح ساز بصورت گنبدی شکل بیرون زده است. به آن “Outie” هم می گویند. به شکل مراجعه نمایید.

Arpeggio: آکوردی که به یک سری نت ها تقسیم می شود و با پیوستن به هم بیش از یک اکتاو را تشکیل داده و شامل نت های مکرر نیز می شوند.

Bottom shell یا پوسته زیرین: به آن پوسته Gu نیز گفته می شود ، این پوسته فلزی است که قسمت زیرین هنگ درام را تشکیل می دهد. این پوسته شامل حفره صدا یا گو است. در هنگ درام های با نت های بالا داریای چندین نت است.

Chord یا آکورد ( منبع ویکی پدیا ) :  به اجرای هم‌زمانِ چند صدا یا نُت گفته می‌شود. آکوردها به منظور ایجاد هماهنگی و تقویت ملودی استفاده می‌شوند و برای هر کدام از آنها «نقش» و درجهٔ ویژه‌ای در گام موسیقی در نظر گرفته می‌شود تا به همراه صداهای فرعی  قوی‌ترین و همخوان‌ترین هارمونی ایجاد گردد. به اجرای همز مان حداقل ۳ نت آکورد گویند.

Chromatic یا گام کروماتیک ( منبع ویکی پدیا ): گام کروماتیک گامی است که تمامی ۱۲ نت را شامل می‌شود. تمام نت‌های این گام نیم ‌پرده با یکدیگر فاصله دارند.

گام کروماتیک بر دو نوع است:

کروماتیک ملودیک: از یک نوت به نوت بعد (به فاصله یک پرده) ابتدا نیم پرده کروماتیک، سپس نیم پرده دیاتونیک می‌آید.

کروماتیک هارمونیک: از یک نوت به نوت بعد (به فاصله یک پرده) ابتدا نیم پرده دیاتونیک، سپس نیم پرده کروماتیک میآید.

Composition یا ترکیب بندی: به آن کمپوزیسون هم می گویند. هر قطعه موسیقی که با شعر ، ترانه یا هنرهای دیگر ترکیب شود و نیز از سازهای مختلفی بهره بگید. ترکیب بندی می تواند یک آهنگ ساده یا یک کنسرت کلاسیک یا یک اپرای تمام عیار باشد. این کار معمولاً شامل نوت کردن (نوشتن) قطعه و در صورت لزوم ترکیب اشعار و قطعات صوتی وانتقال آن با سازهای مختلف است.

Crosstalk یا درهم تنیدگی اصوات: در موسیقی تداخل نامطلوب دو یا چند نت را که بر روی شنونده تاثیر منفی دارد را گویند.   این عامل خصوصاً در مورد هنگ درام و زمانی رخ می دهد که شما مثلا میخواهید C  دو اکتاو پایین و بالا را بنوازید. تداخل بین دو صدا ایجاد جلوه های صوتی ناخواسته را ایجاد می کند. وقتی هنگ درامی درست ساخته نشده باشد ممکن است ضربه زدن به نتی باعث لرزش و به صدا آمدن نت کناری شود. در حالیکه هنگ درام خوب هنگ درامی است که نت ها کاملا از هم مجزا بوده و به خوبی از یکدیگر جدا شوند.

Cupola یا کوپولا: کلمه دیگری برای هنگ درام در اروپای شمالی. اصطلاح “cupola” توسط نوازنده فنلاندی لوری وولیو رواج پیدا کرد.

Dimple: اصطلاح رایج برای قسمت درونی هر نت محدب یا تو رفته را گویند.  به شکل مراجعه نمایید. در آموزش هنگ درام این قسمت جز یکی از مهمترین قسمت ها است.

Diatonic یا گام دیاتونیک: گام دیاتونیک گامی است که از پنج پرده و دو نیم پرده تشکیل شده که در آن، نیم‌پرده‌ها بیشترین فاصله را از یکدیگر دارند.

Ding یا دینگ: نت اصلی و گنبدی شکل بالای ساز است. می تواند به صورت مقعر یا محدب باشد. برای دیدن جای اصلی شکل را ببینید. سعی کنید اموزش را با واژگان فارسی یاد بگیرید . البته این واژه هم فارسی است هم انگلیسی.

Dynamic range یا پویایی صدا: طیف صدای هنگ درام از کمترین صدا تا بلندترین صدا. یکی از معیارهای اصلی کیفیت هنگ درام.

Flange یا حاشیه ساز: لبه فلزی غیر ارتعاشی که محل اتصال پوسته های بالا و پایین هنگ درام است. اغلب توسط حلقه ای از لاستیک یا طناب کنفه محافظت می شود. این اصطلاح کتر مصطلح است.  اصطلاح دیگر آن Rim  است.

Flat  یا بمول، بِمُل به فرانسوی: bémol یکی از علامات تغییردهنده است که قبل از نُت‌ها گذارده می‌شود. این علامت صدای نُت را نیم‌پرده پایین می‌آورَد؛ و آن را با نماد «♭» نشان می‌دهند. به‌عبارت‌دیگر، صدای نُت را نیم‌پرده بم می‌کند. بِمُل در تقابل با دیِز است. عمل پایین‌آوردن نت چهارم با نیم‌پرده (بمل کردنِ سی) را تا پیداشدن هفت بمل ادامه دهیم، گام‌های بمل‌دار: فا، سی بمل، لا بمل، رِ بمل، سُل بمل، دو بمل بزرگ، و به‌ترتیب بمل‌ها سی، می، لا، رِ، سُل، دو، فا، پیدا می‌شوند.  در گام دو ماژور، فاصلهٔ میان نت‌های «دو» تا «رِ بمل»، یعنی از C تا ♭D را دوم کوچک می‌گو یند که معادل نیم‌پرده است. شاید در آموزش هنگ درام این نکات مغفول بماند اما شما سعی کنید آموزش را پایه ای یاد بگیرید.

Groove یا ریتم تکراری: اصطلاح رایج غربی در دنیای هنگ درام است. یک ریتم با تکرار مکرر را Groove گویند. این واژه بیشتر درموسیقی جاز بکار میرود و در موسیقی ما ایرانی ها کمتر استفاده می شود.

Gu یا گو: دهانه دایره ای ، درگاه یا حفره صدا در قسمت تحتانی هنگ درام را گویند. گو اجازه می دهد تا هوا به هنگام ضربه زدن ورود و خروج پیدا کرده و صدای خروجی از آن را آزاد نماید. بدون گو صدای هنگ درام خفه خواهد شد. اغلب قسمت گو به نسبت گام و اسکیل هنگ درام طراحی و ساخته می شود. همچنین به سازندگان هنگ درام کمک می کند تا ساز را هنگام خارج شدن از تیون دوباره از داخل تیون کنند.

Gudu یا گودو: گودو نوعی هنگ درام است که دارای دو حفره یا گو در پوسته پایینی است که معمولا یکی از دیگری کوچکتر است. این نام به دلیل شبهت ساختاری آن به ساز کوزه یا Udu  از این ساز گرفته شده وصدای مشابه آن را ایجاد می کند. آموزش این نوع هنگ درام مثل دیگر هنگ درام ها است.

Gamme همان اسکیل است. مراجعه نمایید به بخش اسکیل. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گام و اسکیل و ملودینگ اینجا را کلیک نمایید. اسم هایی که بر روی این گام ها گذاشته می شود مثل کورد یا حجاز ملودینگ نامیده می شود.

Handpan یا هندپن: نام دیگر هنگ درام. در اصل به دلیل آنکه هنگ درام نام تجاری بوده و توسط شرکت PanArt به ثبت رسیده است شرکت های سازنده نمی توانند از هنگ درام استفاده نمایند و نام عمومی و دقیق آن هندپن است.

Harmonics یا هارمورنی نت های هنگ درام: وقتی به یک نت ضربه می زنید ، در اصل سه ملودی به گوش می رسد:

صدای اصلی خود نت ، به عنوان مثال نت F

صدای اکتاو این نت ، ​​یعنی به عنوان مثال ،  F بعدی ، که ۶ تن بالاتر از نت اولیه است.

اکتاو پنجم این F : نت ها از هم با ۳.۵ گام فاصله جدا می شوند. یک پنجم یک اکتاو فاصله ای است که مد نظر است. به عنوان مثال هنگامی که ۳.۵ گام به F اضافه می شود به نت C می رسد. اکتاو پنجم F  می شود. C   بنابراین سه ملودی گفته شده یعنی نت اصلی ،اکتاو و اکتاو پنجم هارمونیک آوایی را به وجود می آورند.

معیار هارمونی یکی از معیارهای مهم کیفیت هنگ درام می باشد. هنگام آموزش هنگ درام از استاد خود بخواهید این مورد را به شما توضیح دهد.

Helmholtz Resonance یا صدای رزونانسی: تا به حال به بطری خالی از سمت دهانه با کف دست ضربه زده اید؟ این همان صداست. این نوع صدا در سازهایی که دارای حفره هستند مانند ساز کوزه یا هنگ درام می تواند به و جود آید. جه ایجاد  رزونانس ،حفره گو را با ضربان کف دست می کوبند و جریان هوای آن را خفه میکنند.

Innie : انحنای نت که به سمت داخل و بصورت مقعر شکل می گیرد. همچنین به آن “Inpex Ding” نیز گویند.

Inpex Ding یا اینپکس دینگ: نت و انحنایی که به سمت داخل شکل می گیرد. همچنین به آن “Innie”  نیز گویند.

Interstitial یا ناحیه واسط: هر ناحیه از هنگ درام که دارای نت نیست را ناحیه واسط گویند. این قسمت ها اغلب برای تکنیک های کوبه ای استفاده می شود .

 Major یا گام ماژور (منبع ویکی پدیا): گام ماژور گامی دیاتونیک است که در آن فاصله تمام درجه‌ها یک پرده‌است به جز فاصله بین درجه سوم و چهارم و فاصله بین درجه هفتم و هشتم، که نیم پرده هستند. گام ماژور استوار شده بر روی نت «دو» به صورت “دو-ر-می-فا-سل-لا-سی-دو” است.  طبیعتاً گام و اسکیل های ماژور در هنگ درام شادتر هستند و می تواند با هر نتی شروع شود . بنابراین E ، G # major ، Cb major و غیره از جمله گام های ماژور در هنگ درام هستند.

Minor  یا گام مینور: گام مینور طبیعی گامی دیاتونیک است که در آن فاصله‌های نیم پرده، به ترتیب بین درجه‌های دوم و سوم و درجه‌های پنجم و ششم قرار گرفته‌اند. گام مینور طبیعی بر روی نت «لا» به صورت «لا-سی-دو-ر-می-فا-سل-لا» است. این گام در واقع متناظر با گام ماژور دو است که از نت ششم شروع شده و تا هشت درجه دنبال شده باشد. گام ماینور اسرارآمیز، غمگین و آرام است و می تواند با هر نتی شروع شود مثلا D ، F# ، Bb و غیره.

 Nitrided ‎/ Nitration یا فولاد نیتراید: یکی از سه ماده اصلی هم اکنون در ساخت هنگ درام استفاده می شود. فولاد خام و استیل ضد زنگ از موارد دیگر هستند. نیتراید کردن فولاد یک فرایند شیمیایی است که به منظور تقویت مقاومت فولاد در برابر زنگ زدگی و پایداری تیون و همچنین بهبود صدای و مانایی انجام می پذیرد.

Note  یا نت موسیقی: در موسیقی ۱۲ نت وجود دارد:

C;‎ C#/Db;‎ D;‎ D#/Eb;‎ E;‎ F;‎ F#/Gb;‎ G;‎ G#/Ab;‎ A;‎ A#/Bb , B

از میان این ۱۲ نت ، ۷ مورد از آنها نت کامل است و دارای یک اسم خاص (do، re، mi، fa، sol، la، ti (یا si)) و ۵ نت دیگر با یک دیز (#) یا بمول مشخص می شود دقیقاً همان نت هستند (یعنیC#  برابر Db است ؛ F# برابر با Gb است) اما نیم پرده دارای صدای مختلفی هستند.

Outie : نت هنگ درام که از سطح ساز بصورت گنبدی شکل بیرون زده است. همچنین به آن “Apex Ding” گویند. به شکل مراجعه نمایید.

Pantam یا پنتام: نام دیگر هنگ درام. این اصطلاح توسط یک فروشگاه موسیقی سرچشمه گرفته است و ترکیبی از کلمات “Steelpan” و “Ghatam” است ، که گفته می شود دو ابزار الهام بخش در ایجاد اولین هنگ درام بوده است.

Raw Steel  یا فولاد خام: یکی از سه فولاد مورد استفاده در ساخت هنگ درام استایراد این ماده زنگ زدگی ، و عدم نگهداری طولانی مدت تیون است.

Resonance یا رزونانس: ارتعاشات یک نت هنگام ضربه زدن ، که باعث تشدید و غنای صدا می شود.

Rim یا حاشیه ساز: لبه فلزی غیر ارتعاشی که محل اتصال پوسته های بالا و پایین هنگ درام است. اغلب توسط حلقه ای از لاستیک یا طناب کنفه محافظت می شود. اصطلاح دیگر آن Flange  است. به شکل نگاه کنید.

Scale یا اسکیل: مجموعه ای از نت ها که گام موسیقی را تولید میکنند. در هنگ درام به دلیل عدم تغییر نت ها و تیونینگ ، گام و اسکیل ثابت است.

Sharp یا دیز: دیِز (به فرانسوی: dièse) علامتی است که اگر در کنار هر نتی قرار بگیرد صدای آن نت را نیم‌پردهٔ کروماتیک بالا می‌برد یا اصطلاحاً زیرتر می‌کند. علامت دیِز در موسیقی «♯» است.  علامت دیز صدای نت را نیم‌پردهٔ کروماتیک زیرتر و علامت بمل صدای نت را نیم‌پردهٔ کروماتیک بَم‌تر می‌کند.  استفاده از یک تیونر ، اگر یک یا چند نت هنگ درام زیرتر از اصل خود نت شود یعنی نت از تیون خارج شده و نیاز به تیون مجدد دارد.

Shell یا پوسته: یک هنگ درام از دو پوسته تحتانی و فوقانی و از جنس فلز تشکیل شده است. پوسته بالایی (که به آن پوسته دینگ نیز گفته می شود) و پوسته زیرین (که به آن پوسته گو نیز گفته می شود) در ریم به هم متصل می شوند.

Shoulder یا ساز شانه: ناحیه مسطح در اطراف پایه دینگ است که دینگ را به قسمتهای واسط هنگ درام متصل می کند. شکل را مشاهده نمایید.

Shoulder Tone یا آوای ساز شانه: به صداهای برآمده از اطراف دینگ را در اثر نواختن ضربه گویند.

Stainless Steel یا فولاد ضد زنگ: استیل ضد زنگ یکی از سه فولاد مختلف است که در حال حاضر در ساخت هنگ درام استفاده می شود ، هنگ درام ساخته شده از جنس فولاد ضد زنگ اغلب شامل یک آلیاژ کروم یا تیتانیوم هستند و در برابر هوا و آب مقاوم هستند و صدای شیشه ای به نسبت دیگر جنس ها دارند.

Sustain یا مانایی صدا: صدای مانا یا Sustain به معنای ماندگاری صدا در فضا و انعکاس آن بعد از ضربه است.  در موسیقی ، این اصطلاح به توانایی یک ساز برای حفظ صدای یک نت واحد هنگام پخش را گویند. در جای ساکت بر روی نت ها ضربه بزنید. هنگ درامی که در آن ۱۰ ثانیه صدای نت را بشنوید ، پایداری بیشتری نسبت نتی دارد که ۶ ثانیه به صدا در می آید. ماندگاری صدا از آن بابت اهمیت دارد که این معیار هرچه بیشتر باشد میتواند بیشتر شنونده را مسحور خود نماید. یکی از هفت معیار اصلی هنگ درام- برای اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.

Tak یا تیک: صدای کوبه ای که در سطح غیر از نت ها در هنگ درام ایجاد شود.

Time Signature یا کسر میزان : میزان نما معادل نسبتی از گرد است که در یک میزان محصور شده است که معروف به کسر میزان (به انگلیسی: Time signature) است. اگر در تعریفی از میزان نما بگوییم عدد بالایی تعداد ضرب و عدد پایینی، واحد ضرب (نسبت آن به نت گرد) را نشان می‌دهد اشتباه است زیرا در میزانهای ترکیبی واحد ضرب با عدد پایینی یکی نیست برای نمونه در میزان ترکیبی ۶ روی ۸ که یک میزان دوضربی ترکیبی است، واحد ضرب سیاه نقطه دار است.  به‌طور کلی سه نوع میزان وجود دارد: ساده، ترکیبی و لنگ.

Tone یا ملودی: (۱) کیفیت صدای یک نت یا یک ساز کامل.

(۲) فاصله بین نت ها و به معنای اجرای چند نُت است که شنونده آن را به صورت یک مجموعهٔ واحد احساس می‌کند.

Tonefield: قسمت صاف و بیضی شکل در اطراف نت را می گویند.  این قسمت می تواند در هنگام ضربات سه هارمونی مختلف را ایجاد کنند (به عنوان مثال D3 ، D4 و A4 برای یک Ding). قسمت مسطح اطراف دینگ نیز یک Tonefield است. شکل را مشاهده نمایید.

Top Shell یا پوسته فوقانی: به آن Ding side یا shell هم گفته می شود. کل نت های اصلی هنگ درام و دینگ بر روی آن قرار دارد.

افزودن دیدگاه جدید