استاد کیوان میرهادی از نوازندگان ماهر ساز گیتار هستند که در سال ۱۳۳۸ در تهران متولد شدند. 

از مشهورترین و حاذق‌ترین موسیقی‌دانان ایرانی، استاد کیوان میر هادی نام می‌برند که معرفی ایشان به عنوان نماینده ای شاخص در موج نوین موسیقی کشور اغراق‌آمیز نیست. 

تبحر و توانایی ایشان سبب شد که نه تنها در مسابقات کشوری گیتار تهران در سمت دبیری انتخاب شوند بلکه هدایت و سرپرستی ارکستر را نیز به عهده بگیرند. 

اگرچه در ابتدا برادران فلسفی نقش اصلی را در برگزاری مسابقات کشوری گیتار داشتند ولی پس از مهاجرت ایشان، استاد میر هادی تا به امروز عهده‌دار دبیری این مسابقات هستند.

یادگیری موسیقی

شروع آموزش موسیقی استاد میر هادی به کودکی بر می‌گردد که در سن ۹ سالگی قدم در این راه گذاشتند. در سن جوانی (۲۱ سالگی) نیز مهارت نوازندگی خود را در زمینه گیتار کلاسیک نزد استاد “سیمون آیوازیان” پیش از پیش تقویت کردند. مهران روحانی نیز از دیگر اساتید ایشان بودند که به تدریس مباحث تاریخ موسیقی مشغول بودند.

در سال ۱۳۶۹ نیز استاد میر هادی عهده دار رهبری ارکستر شدند البته آموزش‌هایی زیادی که در زمینه یادگیری دروس تخصصی موسیقی و آهنگسازی کسب کردند در این امر بی‌تاثیر نبود.

از فعالیت‌های حال حاضر استاد میر هادی می‌توان به رهبری ارکستر “کامه راتا” و “ارکستر زهی باربد” اشاره کرد. 

شروع به فعالیت ارکستر “کاما راتا” در سال ۱۳۸۱ توسط استاد میر هادی صورت گرفت که این گروه متشکل از دانشجویان و فارغ التحصیلان با ذوق هنرستان موسیقی تهران بودند. اجرای آثار آنها با استقبال زیاد تماشا چیان مواجه شد. 

البته سابقه سر پرستی و رهبری ارکستر از این جا آغاز نشد. “سمفونی تا” نیز به مدت دو سال تحت رهبری ایشان اجرا می‌شد. 

کیوان میرهادی در تالیف و ترجمه کتب و آموزش گیتار در طی سال‌ها به فعالیت پرداخته

سابقه تدریس

استاد میر هادی بیشتر در زمینه تدریس موسیقی کلاسیک و معاصر، رهبری آهنگسازی و تنظیم فعالیت می‌کنند. تجربه ۲۵ ساله ایشان در زمینه آموزش موسیقی سبب شده که ایشان را در زمره حاذق‌ترین اساتید قرار دهند. 

تا به امروز هنرجویان زیادی توانسته‌اند از علم و تبحر استاد میر هادی بهره ببرند و استعداد و توانمندی خود را به نمایش بگذارند. 

بسیاری استاد میر هادی را به عنوان نسل دوم نوازندگان گیتار کلاسیک ایران می‌شناسند. ایشان دارای مدرک کارشناسی ارشد پژوهش هنر از دانشگاه آزاد (هنر) هستند. 

استاد میر هادی سابقه تدریس در دانشگاه‌های مطرح کشور هم‌چون دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد، دانشگاه جامع علمی کاربردی و هنرستان موسیقی را نیز در کارنامه هنری خویش دارند.

آثار هنری

از تالیفات استاد میر هادی در زمینه موسیقی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که برگ زرینی در کارنامه موسیقیایی ایشان هستند:

  • یک کوارتت زهی
  • رکوئیم
  • مجموعه فولکلور های ایران و تنظیم برای کر و ارکستر زهی
  • سه فولکلور برای ارکستر
  • مجموعه قطعات تریو و کوارتت برای گیتار کلاسیک
  • موسیقی از الف تا ی
  • گیتاریست کلاسیک

هم چنین ایشان دو کتاب تکنیک گیتار و یک قرن موسیقی مدرن را نیر ترجمه کرده‌اند.

آلبوم‌های موسیقی

هنردوستان و علاقه مندان به موسیقی آثار فاخری که استاد میر هادی در آنها هنرنمایی کرده‌اند و به خاطر دارند در ادامه به چند نمونه از آنها اشاره می‌شود:

  • کهنه‌سواران
  • دوران گذر
  • کوارتت های زهی شماره ۳-۲ و ۵ فیلیپ گلس
  • کلود بولینگ
  • کنسرتو آراتخوئز
  • دبیر مسابقات کشوری گیتار و ویولن تهران

سایر فعالیت‌ها

هنردوستان حتما نقدهای مدرنی که استاد میر هادی در مجله هنری گلستانه در سال‌های ۸۲ و ۸۳ می نگاشتند را به خاطر دارند. 

از دیگر فعالیت‌های ایشان می‌توان اجرا در جشنواره معرفی گیتار کلاسیک در سال ۱۳۷۱ نام برد که همراه با مجید سینکی به هنر نمایی پرداختند.

این نوازنده و مدرس برجسته کشوری سهم زیادی در معرفی و شناساندن سبک‌های مینیمال و New Age به هنر دوستان داشته‌اند. علاوه بر تبحر و توانایی بالایی که استاد میر هادی در آهنگسازی، رهبری و آموزش به علاقه‌مندان به موسیقی دارند. 

شناخت بالای کیوان میرهادی از فلسفه هنر سبب شده که هنر جویان زیادی برای شاگردی ایشان علاقه زایدالوصفی داشته باشند. در کارنامه ایشان عضویت در هیئت داوران جشنواره جوان (۱۳۷۸) و داوری در جشنواره گیتار اصفهان (۱۳۸۳) نیز به چشم می‌خورد.